Chat Button
Standard Antarabangsa
Nilai-nilai keislaman

Untuk generasi yang cemerlang

Merupakan sebuah sekolah antarabangsa yang dihormati serta berjiwa Kebruneian yang menitikberatkan kecemerlangan pendidikan dan nilai keislaman yang positif, inklusif serta persekitaran yang holistik.

Program yang tersedia

Sekarang dibukakan pendaftaran bagi pelajar Pendidikan Awal Kanak-kanak dan Sekolah Rendah.

Lebih Lanjut

Testimoni

Anak saya menyertai Miftah An Nur pada tahun 2020 dan ketika itu dia berada di KG3. Kami berasa gementar kerana kami baru sahaja berpindah ke Brunei dan ini adalah kali pertama dia bersekolah. Apa yang mengejutkan kami, dia tidak mengalami kesukaran untuk menyesuaikan diri dengan kehidupan sekolah dan terus melahirkan rasa cinta kepada guru-gurunya, rakan-rakannya dan pembelajarannya. Kelas Miftah yang kecil dan intim membuatkan setiap pelajar berasa selamat dan dihargai serta membolehkan guru untuk memberi perhatian yang penuh kepada setiap seorang pelajar. Pelajaran di Miftah An Nur sentiasa praktikal dan menyeronokkan! Guru dan kakitangan berusaha keras untuk memenuhi sebarang permintaan dan memenuhi keperluan setiap kanak-kanak dan ibubapa. Komuniti ibubapa juga sangat menyenangkan semasa wabak melanda kerana kami sentiasa boleh bergantung antara satu sama lain untuk memberi sokongan dalam pembelajaran secara talian. Miftah pastinya adalah pilihan terbaik yang saya buat untuk anak saya dan keluarga saya.

Baca Lagi

Nazier Khan & Zaheera Khota

Ibu bapa kepada pelajar Sekolah Rendah

Sebagai ibubapa, keutamaan kami yang paling penting terhadap anak-anak adalah memastikan mereka dapat mengetahui, mengasihi dan mengenali Allah SWT dalam semua aspek kehidupan mereka. Keputusan kami untuk menghantar mereka ke Miftah An-Nur adalah mudah, kerana kami percaya akan tujuan yang ingin dicapai oleh sekolah ini untuk anak-anak kami di dunia dan akhirat. Alhamdulillah, pihak sekolah bukan sahaja mampu menyediakan pendidikan yang diperlukan oleh anak-anak kami sejak dari permulaan sekolah, malah komuniti yang selalu menyokong terdiri daripada pengurusan, guru-guru dan juga kakitangan yang berdedikasi telah menjadikan pengalaman pendidikan untuk anak-anak kami sebagai pengalaman yang positif. Terima kasih.

Baca Lagi

Md Adi Yusran & Melina Jaini

Ibu bapa kepada pelajar Pendidikan Awal kanak-kanak dan Sekolah Rendah

Kami suka bagaimana Miftah An-Nur menawarkan persekitaran pembelajaran yang mengintegrasikan tradisi ilmu keislaman dalam kurikulum mereka tradisi menuntut ilmu, membina sahsiah dan menghormati orang tua dan orang terpelajar. Dengan bimbingan guru-guru mereka, anak-anak kami telah menghafaz al-Quran, berzikir dan berqasidah. Guru-guru mereka akan sentiasa memberi mereka peringatan; kami akan mengetahui perkara ini kerana kanak-kanak mengingatkan kami perkara yang sama di rumah sambil menceritakan pengalaman mereka di sekolah. Salam, Ahmad Musaddiq Mohammad

Baca Lagi

Ahmad Musaddiq Mohammad

Ibu bapa kepada pelajar Pendidikan Awal kanak-kanak dan Sekolah Rendah

Sebagai ibubapa, mencari persekitaran pembelajaran yang sesuai dan terbaik untuk anak saya, Hakeem adalah faktor paling penting apabila memilih sekolah serba boleh. Walaupun, Sekolah Antarabangsa Miftah An-Nur adalah sekolah antarabangsa yang baru, namun sekolah itu telah menyediakan pelajar platform yang bagus dari segi akademik dan pada masa yang sama menerapkan nilai moral dan Islam kepada kurikulum. Pembawaan sekolah ini adalah inklusif kerana saiznya yang kecil, justeru ianya telah mewujudkan suasana yang mudah didekati antara pihak pengurusan, guru, ibubapa dan pelajar. Kurikulum sekolah telah memberikan asas yang sangat baik dalam memupuk disiplin, tingkah laku yang baik, keyakinan diri dan kreativiti. Dengan sais bilik darjah yang kecil, guru dapat memberikan perhatian yang mencukupi kepada pelajar sewaktu mereka belajar. Yang penting, Hakeem mempunyai masa yang menyeronokkan dan sentiasa tidak sabar untuk kembali ke sekolah dan bertemu rakan-rakannya sebaik sahaja wabak ini berakhir. Tulus ikhlas dari ibubapa Adil Hakeem, Aiman ​​& Alinah

Baca Lagi

Aiman & Alinah

Ibu bapa kepada pelajar Sekolah Rendah

Keutamaan kami untuk anak kami ialah memastikan dia mendapat pendidikan awal yang membolehkan dia untuk cemerlang dalam akademik dan mempelajari Islam dengan cara yang paling kondusif dan tenang. Kami percaya bahawa kami telah membuat keputusan yang tepat, Insyallah, dengan mendaftarkan anak kami ke Sekolah Islamik Antarabangsa Miftah An-nur kerana kami telah melihat anak kami terus berkembang dari tahun ke tahun dengan sokongan yang besar daripada guru-guru dan kakitangan pentadbiran Miftah An Nur dan ianya selaras dengan jangkaan kami. Azmi Afflon & Nora Hafneh

Baca Lagi

Azmi Afflon & Nora Hafneh

Ibu bapa kepada pelajar Sekolah Rendah

Muhamad Ali telah bersama Miftah An Nur sejak penubuhan sekolah ini dari KG1 dan dia kini berada di Tahun 3. Kami suka bagaimana pihak sekolah menerapkan nilai-nilai Islam kepada anak-anak di samping menimba ilmu akademik serta mempunyai suasana pembelajaran yang menyeronokkan yang merangsang kreativiti dan penyelesaian masalah. Ianya adalah menggalakkan untuk melihat Ali gembira dan tidak sabar-sabar untuk pergi ke sekolah berjumpa dengan guru dan rakan-rakannya, dan teruja untuk belajar, meneroka, dan yang paling penting, BERMAIN! Terima kasih kepada guru-guru dan pihak sekolah Miftah An Nur atas usaha dan tarbiah terhadap semua anak-anak dengan begitu baik. Salam hormat, Nadiah.

Baca Lagi

Nadiah Azmansham

Ibu bapa kepada pelajar Sekolah Rendah

Berita & Acara

Baca Lagi
December 5, 2023

Menderma Untuk Palestin

Dihormati dengan kunjungan YM Dayang Hajah Nor Ashikin binti Haji Johari, Setiausaha Tetap (Komuniti), Kementerian Kebudayaan, Belia, dan Sukan. Miftah An-Nur Islamic International School telah menderma BND 38,949.75 kepada Dana Kemanusiaan untuk Rakyat Palestin di Gaza pada 5 Disember 2023. Semoga komitmen komuniti Miftah dalam berkhidmat kepada kemanusiaan sentiasa berkekalan.

Lihat Penuh
November 28, 2023

UNISSA menderma 100 Al-Quran

UNISSA dengan murah hati menderma 100 Al-Quran kepada Sekolah Miftah An-Nur, yang dipimpin oleh Muhammad Riziman Bin Haji Usin, Ketua Unit Penerbitan Mushaf. Terima kasih yang tulus atas gestur memberdayakan ini.

Lihat Penuh
November 5, 2023

Upacara Pemotongan Pita

Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Hafizah Sururul Bolkiah dan Yang Amat Mulia Pengiran Anak Haji Muhammad Ruzaini bin Pengiran Dr Haji Mohd Yakub dengan rendah hati telah merasmikan pembukaan secara rasmi Kampus baru Miftah An-Nur Islamic International School di Sungai Akar pada 5 November 2023.

Lihat Penuh

Pembukaan kampus baru pada tahun 2023.
Sertai komuniti Miftah hari ini!

Daftar Sekarang